ponedeljek, 5. april 2021

Za klopni meningoencefalitis cepljenje predstavlja pravo rešitev

Klopne bolezni so lahko zelo zahrbtne in nevarne, v nekaterih primerih celo smrtonosne. Vsekakor se želimo izogniti nepotrebnim komplikacijam in nepredvidljivemu poteku bolezni, najbolje kar tako, da se v celoti izognemo okužbi. Tako predstavlja pravo rešitev za klopni meningoencefalitis cepljenje, kar je zelo učinkovita rešitev v boju proti tej klopni bolezni. S cepljenjem učinkovito zmanjšamo tveganje za razvoj okužbe, praktično ga izničimo, tako da ni treba skrbeti za to bolezen. Seveda pa je cepivo učinkovito le za klopni meningoencefalitis, cepljenje za druge klopne bolezni žal ni možno. Dobro je treba torej premisliti o preventivnih možnostih, ki jih imamo na voljo, ter izkoristiti tiste opcije, ki ponujajo kar najboljši rezultat. To je za klopni meningoencefalitis cepljenje, za boreliozo pa običajno priporočamo predvsem pazljivo pohajkovanje po naravi in temeljito pregledovanje telesa ob prihodu domov – klopa namreč lahko pravočasno odstranimo, saj se okužba ne razvije takoj, kot je značilno za klopni meningoencefalitis. Za obe relativno pogosti klopni bolezni torej imamo dobre preventivne možnosti.

klopni meningoencefalitis cepljenje

Kako poteka za klopni meningoencefalitis cepljenje?

Pomembno je predvsem to, da za klopni meningoencefalitis cepljenje pravočasno opravimo. Potrebni so namreč tri odmerki v določenem časovnem razmaku, kar pomeni, da ne moremo že takoj računati na popolno zaščito. Prva dva odmerka dobimo v razmaku nekaj tednov, običajno v zimskih mesecih pred začetkom toplejšega dela leta. Tako za klopni meningoencefalitis cepljenje že v prvem poletju ponuja nekaj zaščite, čeprav potrebujemo še tretji odmerek po okoli 9-12 mesecih od prvega odmerka. Takrat je zaščita res popolna in lahko računamo na dobro preventivo proti tej okužbi. Na dolgi rok se sicer za klopni meningoencefalitis cepljenje ponavlja z poživitvenimi odmerki na okoli 5 let, potrebujemo pa za to le en odmerek, ne spet treh. Cepljenje torej ne bo povzročilo velikih komplikacij ali stroškov, vsekakor pa se splača glede na to, kakšno zaščito nudi.

1 komentar:

  1. Pripravljena in zanesljiva naložba!
    Ponujamo individualne ponudbe posojil in dolgoročno financiranje.
    kontaktirajte nas: johanmarinus41@gmail.com
    Te ponudbe se gibljejo od 3.000 € do 1.500.000 € z zelo zanesljivo obrestno mero 2%. Za vaše finančne potrebe, morate plačati račune, kupiti hišo ali avto, nas kontaktirajte po e-pošti.
    kontaktirajte vas na: johanmarinus41@gmail.com

    OdgovoriIzbriši