ponedeljek, 25. maj 2015

Indija, raznolika dežela

Indija je raznolika dežela . Raznolika dežela je Indija zaradi geografskih razlik, podnebnih razlik ter mnogih drugih razlik, katere oblikujejo vsakdanje življenje. Podnebne razlike v veliki meri krojijo močna deževja. Trajajo od maja do septembra. Indija se takrat sooča s poplavami in zemeljskimi plazovi. Država Indija se razteza na ozemlju, ki nudi tudi čisto drugačne izkušnje, glede na kraj bivanja.



Tropsko podnebje je nekaj drugega, kot svežina Himalaje. Indija ima tudi zanimivo pokrajino. V veliki mer jo zaznamuje tako zgodovina kot sodobnost. Zgodovino zaznamujejo mnogi zgodovinski spomeniki in stavbe. Zato je Indija pri predstavitvi velikokrat naslikana z mnogimi zgodovinskimi spomeniki, ki se nahajajo na njenem ozemlju. Sodobnost je zelo raznolika. Na eni strani imamo gnečo urbanih naselji, ter podeželje, kjer je veliko poudarka na tradicionalnosti in kmetijstvu. Kmetijstvo je zelo pomembna panoga. Ustvari skoraj petino prihodkov. Nekaj več kot polovico Indija ustvari v storitvenem sektorju, industrija ob tem prispeva četrtino prihodka. Glavni kmetijski proizvodi so pšenica, koruza, proso, riž, sladkorni trs, čaj, bombaž in krompir. Pomemben prispevek kmetijstvu daje tudi govedoreja ovčereja in ribolov. Storitveni sektor, ki prispeva nekaj več kot polovico prihodkov je zanimiv iz mnogih razlogov. Predvsem predstavlja prihodnost Indije. Pričakovati je, da se bo delež postopoma večal. To daje slutiti dinamika razvoja storitvenega sektorja. Indija je dežela, kjer je potenciala za ta razvoj veliko. V industriji je prisotnih mnogo aktivnosti. Pomembni sta predvsem tekstilna in kemična industrija.

Glede na naravne in druge danosti to sploh ni presenečenje. Največje mesto je New Delhi. Hkrati je to glavno mesto Indije. Nahaja se na severu države in šteje dvaindvajset milijonov prebivalcev. Poleg New Delhija ima indija še neka velikih mest. Vsekakor pa je za turista zanimiva izkušnja vsakdanjik. Kulturne znamenitosti so zgodba zase. V mnogočem kažejo na razvoj do današnjih dni. Znamenitosti deželeIndija je moč v veliko primerih videti preko organiziranih ogledov.

http://www.agencija-oskar.si/blog/o-indijski-kulinariki/

Ni komentarjev:

Objavite komentar