petek, 8. maj 2015

Namensko varčevanje, zadovoljni z malim

Namensko varčevanje mora prinesti varčevalcu veliko zadovoljstvo ob dospetju. Vsekakor pa namensko varčevanje prinaša zadovoljstvo tudi v času varčevanja. V času varčevanja lahko namensko varčevanje daje občutek pravega in pravilnega ravnanja. Pravilno ravnanje so množica primerov, ki veljajo kot dobra praksa. Namensko varčevanje je lahko oblikovano in motivirano na različne načine. Oblikovanje je možno po nekaterih osnovnih značilnostih, preko katerih največkrat ne moremo.



Prihodki in odhodki najbolj zaznamujejo namensko varčevanje in njegovo oblikovanje. Večje prihodke lahko dosežemo na različne načine, ne moremo pa brez sprememb računati na uspeh, če so naše želje prevelike. Prihodki in odhodki nam v določenih pogojih dajo vrednost, katero lahko namenimo za namensko varčevanje. Večje vrednosti lahko dosežemo z tako večjimi prihodki, kot manjšimi odhodki. Večji prihodki so možni z večjim obsegom dela, z večjo zahtevnostjo dela, boljšim plačilom dela ter mnogimi drugimi značilnostmi. V enaki meri lahko vplivamo na višino sredstev namenjenih za namensko varčevanje z nižanjem odhodkov. V življenju imamo veliko odhodkov. Med seboj se razlikujejo predvsem po njihovi nujnosti. Nekateri odhodki so nujni, brez njih na žalost ne gre. Lahko pa z modrim ravnanjem znižamo njihovo višino. Možnosti je v današnjem času veliko. Poleg tega je danes bolj kot kadarkoli prej, znižanje moč spoznati, preveriti in si nabrati množico informacij pred odločitvijo.

Dobre so predvsem iskrene informacije, ki so podane realno, brez takšnih in drugačnih vplivov. Poleg odhodkov, ki o nujno zlo, imamo tudi mnogo odhodkov, ki niso nujno zlo, vplivajo pa na višino varčevanja. Dobro razmerje med vsemi odhodki je pogoj za dobro varčevanje. Poleg varčevanja, odhodkov in prihodkov, pa kakovost življenja varčevalca sestavljajo tudi mnogi drugi dejavniki. Nanje lahko vpliva varčevanje, odhodki in prihodki. V veliko primerih, pa kakovost življenja ni nujno povezana z prihodki, odhodi in varčevanjem. Namensko varčevanje lahko vpliva na kakovost življenja na različne načine, s seveda različnimi posledicami.

Ni komentarjev:

Objavite komentar