petek, 19. junij 2015

Možgani, center odločanja

Možgani so center odločanja . Center odločanja so možgani, ker omogočajo nadzor večine človeških funkcij. Človeške funkcije omogočajo izkoriščanje vseh človeških sposobnosti. Možgani so na eni strani dodobra spoznani. Na drugi strani pa možgani ostajajo skrivnost. O tem, da možgani ostajajo skrivnost, pričajo najnovejša odkritja. Čeprav imamo občutek, da znanost veliko ve in zna, se z novimi odkritji širi prepričanje o neskončnih sposobnosti. Možgani ljudi so bili pred stoletji manj razviti kot danes.



Enako bodo povprečni možgani današnjega časa, čez stoletja spoznani kot manj razviti. Sposobnosti se torej kažejo kot neskončno velike. Napredek ponuja sam človek in njegova nova odkritja. Proces učenja je tipičen primer. Današnje generacije otrok vedo več kot njihovi predhodniki. K temu pripomorejo mnoge lastnosti današnjega vsakdanjika. Proces učenja se spreminja skozi danosti, zmožnosti ter učne aktivnosti. Danosti so danes bistveno veje. Potrebno je le imeti možnosti izkoristka danosti, ter seveda danosti izkoristiti. Izkoristek in razvoj možganov je v veliki meri odvisen od posameznika. Imamo primere velike razvitosti in izkoristka, kot tudi skromnih izkoristkov in razvitosti. Učenje je danes v najboljših primerih celo življenjski proces. V preteklosti je veljalo prepričanje, da se s šolskimi dnevi hkrati začne in konča učenje. Danes temu ni tako. Profesionalne aktivnosti se v marsičem spreminjajo. Zato zanje, ki je bilo podano v času šolanja, čez čas zastari. Danes tudi bistveno hitreje kot nekoč. Zato je potrebno za potrebe profesionalnih aktivnosti nujno izpolnjevati znanje in vedenje.

V nasprotnem primeru človek ni več sposoben kvalitetno izvajati svojih profesionalnih aktivnosti. Ker se življenje daljša, je spoznanja o vse življenjskosti učenja zdelo dobrodošlo. Prej kot se tega zvemo bolje bo. Naučiti se moramo razvijanja možganov, ter neprestanega izpopolnjevanja znanja z novimi informacijami in spoznanji. Nove informacije in spoznanja so nasledniki starejših informacij in spoznaj. Kateri večinoma tudi zastarijo s prihodom novih znanj in informacij. Možgani imajo neskončne sposobnosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar